STUDENTI “APEIRONA” POKRENULI INOVACIONI CENTAR

viber_image_2023-12-31_09-55-50-257


STUDENTI “APEIRONA” POKRENULI INOVACIONI CENTAR
Panevropski univerzitet „Apeiron“ ponosno predstavlja Inovacioni centar, pokrenut uz inicijativu Daniela Menićanina, studenta Fakulteta informacionih tehnologija i nekoliko njegovih kolega. Ovaj centar organizuje sekciju programiranja, rada na projektima koji će biti predstavljeni na konferencijama i simpozijumima. Ovaj tim mladih ljudi sa sjajnim vizijama ima veliku podršku profesora, koji su tu da pruže pomoć kada je neophodna.


„U Inovacionom centru stvaramo dinamičnu zajednicu koja podstiče kolegijalnost, razmjenu iskustava i razvoj ličnih i profesionalnih vještina. Organizujemo radionice, hackathone i projekte. Stvaramo okruženje u kojem iskusniji studenti djeluju kao mentori mlađim kolegama. Ovaj mentorski pristup omogućava novim studentima da brže napreduju, postavljaju pitanja i dobiju personalizovanu podršku od onih koji su već prošli iste izazove“, kazao je Menićanin.


Na ovaj način studenti imaju priliku primijeniti svoje vještine u stvarnom okruženju, dok istovremeno uče od drugih članova zajednice.


Cilj sekcije je da zainteresuje studente za programiranje i da ta znanja implementiraju u različitim stvarnim projektima u oblastima informacionih tehnologija, robotike i automatizacije.


Studenti će svoj novi projekat predstaviti, 23. januara 2024. godine, u Sarajevu na konferenciji INN&TECH.
11. januar 2024. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs