TEMOM “COVID 19 I TJELESNE AKTIVNOSTI ADOLESCENATA” POČINJE 11 KONFERENCIJA

Sportske nauke i zdravlje konferencija

Međunarodni naučni skup “Sportske nauke i zdravlje”


Jedanaesta međunarodna naučna konferencija ”Sportske nauke i zdravlje” održaće se  online 18. i 19. marta 2021. godine sa početkom u 10.30 časova, u organizaciji Panevropskog univerziteta‘’Apeiron’’ Banja Luka i njegovih članica, Fakulteta sportskih nauka i Fakulteta zdravstvenih nauka.


Sa 44 referata na konferenciji će učestvovati preko stotinu autora iz Srbije, Hrvatske,Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine i na taj način će dati doprinos aktuelnim temama u oblasti sporta i zdravlja.


Prvi uvodničar dolazi iz Splita, sa Kineziološkog fakulteta, prof. dr Nataša Zenić i govoriće na temu  „Covid 19 i tjelesne aktivnosti adolescenata“.


Na temu „Pandemija, percepcija kvaliteta života i fizičko vježbanje“ govoriće Milan Nešić, profesor na Fakultetu za sport i turizam Univerziteta’’Edukons’’ Novi Sad i Velibor Srdić, dekan Fakulteta sportskih nauka Univerziteta „Apeiron“.

“Tri su tematske oblasti naučnog skupa – sport i zdravlje, fizičko vaspitanje i školski sport, trenažna tehnologija u sportu i prvenstveno se bave povezanošću sporta i zdravlja čovjeka. Nećemo se baviti samo kovidom, biće i drugih vrlo interesantnih tema. Jedna od njih je i rad Almira Mašale, profesora Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, koji će govoriti o marketingu i promociji sportskog događaja”, rekao je prof. dr Velibor Srdić, predsjednik Organizacionog odbora Konferencije.


Konferencija je uvrštena u rang listu kategorisanih skupova Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske kao naučni skup sa međunarodnim učešćem i ove godine svečano će je otvoriti akademik prof. dr Rajko Kuzmanović, predsjednik Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.


Suorganizatori naučnog skupa su Nacionalni pedagoški univerzitet iz Kazahstana, Pedagoški univerzitet Lipeck iz Rusije, Visoka strukovna škola za obrazovanje vaspitača i trenera Subotica, Fakultet za sport i turizam, Novi Sad i Sportska akademija Gerlev, Danska.


Konferencija je namijenjena profesorima fizičke kulture, sportskim trenerima, ljekarima, pedagozima, psiholozima, sportskim organizacijama, sportskim menadžerima i drugim stručnjacima, koji su vezani za oblasti iz sporta i zdravstva.


Panevropski univerzitet dva puta godišnje izdaje i međunarodni časopis „Sportske nauke i zdravlje“koji je indeksiran u više međunarodnih citatnih baza.


Pristupni podaci – Zoom platforma:
Link: https://zoom.us/j/6791928209?pwd=NGFOSWVCY0VXTFdtMWZpMXE3bVp3QT09
Meeting ID: 679 192 8209
Passcode: FDH540


Banja Luka, 15. mart 2021. godina – Služba za odnose sa javnošću