EKSPERTI VELIKE BRITANIJE, ITALIJE I ZEMALJA OKRUŽENJA UČESNICI KONFERENCIJE UNIVERZITETA “APEIRON”

Slika za Glas

Eksperti Velike Britanije, Italije i zemalja okruženja učesnici konferencije Univerziteta “Apeiron”Održan međunarodni naučni skup “EDASOL 2022”


Međunarodna naučna konferencija o ekonomskom razvoju i životnom standardu “EDASOL 2022” u organizaciji Panevropskog univerziteta, dvanaestu godinu za redom održana je 16. decembra sa preko 20 naučnih radova i stotinu domaćih i učesnika iz Srbije, Velike Britanije, Hrvatske, Italije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije,


Stručnjake, naučne radnike i studente okupila je tema “Uticaj krize na ekonomske tokove zemalja Zapadnog Balkana” i konferencija je održana na engleskom jeziku.


  • Primarni cilj našeg naučnog skupa je okupljanje međunarodnih stručnjaka iz akademske zajednice, naučno-istraživačkih ustanova i privrede koji su relevantni za šire područje ekonomije i razvoja u kontekstu digitalne ekonomije i industrije sa naglaskom na zemlje Zapadnog Balkana. Konferencija pruža platformu za razmjenu znanja, ideja i rezultata između nauke i privrede, naglasio je prof. dr Sanel Jakupović, predsjednik Organizacionog odbora Konferencije. Dodao je da će svi prezentovani radovi biti proslijeđeni uređivačkim odborima na recenziju i oni koji zadovolje kriterijum biće publikovani u naučnom časopisu “EMC REVIEW” koji je indeksiran u bazi podataka ESCI (WoS).

U uvodnom referatu na temu “Ocjena digitalne zrelosti malih i srednjih preduzeća u Sloveniji” govorila je prof. dr Mirjana Kljajić Borštnar, redovni profesor na predmetu Informacioni sistemi na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Mariboru. Prof. Mirjana je istraživanje fokusirala na sisteme za podršku odlučivanju, rudarenje podataka, organizaciono učenje i digitalizaciju.


“Innovation, digitalisation and reindustralisation – opportunities for the Balkan countries” bila je tema dr Dragane Radičić, vanrednog profesora Lincoln International Business School, University of Lincoln.


Dr Marko Ćirović, docent na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu na Katedri za menadžment, tehnologiju, inovacije i održivi razvoj govorio je o prispitivanju ekoloških komunikacija i održivom ponašanju potrošača – “Neuro CSR”.


Organizator je Fakultet poslovne ekonomije Panevropskog univerziteta.16. decembar 2022. godine

Služba za odnose sa javnošću


Related Blogs