Predsjedavajući Rektorske konferencije Republike Srpske – naš rektor na svečanoj akademiji Univerziteta u Banjoj Luci

Govor rektora

Predsjedavajući Rektorske konferencije Republike Srpske – naš rektor na svečanoj akademiji Univerziteta u Banjoj Luci


Prof. dr Sanel Jakupović, rektor Panevropskog Univerziteta „Apeiron“ 7. novembra u Banskom dvoru prisustvovao je svečanoj akademiji kojom je Univerzitet u Banjoj Luci obilježio 47 godina rada. • Rektor Jakupović, u ime Rektorske konferencije Republike Srpske, u svojstvu predsjedavajućeg, pozdravio je domaćine i goste akademije i čestitao kolegama i studentima.
   – Nepobitna je činjenica da, od svoga osnivanja do danas, Univerzitet u Banjoj Luci predstavlja vodeću visokoškolsku ustanovu na ovim prostorima, koja je dala nezamjenjiv doprinos u obrazovanju studenata i kreiranju kadrova za uključivanje u tržište rada i širu društvenu zajednicu, naglasio je Jakupović.

 • Rektor Univerziteta u Banjoj Luci, prof. dr Radoslav Gajanin rekao je da ova visokoškolska ustanova u proteklih 47 godina kontinuirano napreduje na svim poljima obrazovanja.
   – Učinjen je i značajan iskorak u pogledu kapitalnih investicija radi unapređenja uslova rada i studiranja na Univerzitetu, dodao je prof. Gajanin.

 • Premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću, ambasadoru Kine u BiH Đi Pingu i pokrajinskom sekretaru za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku djelatnost Vojvodine Zoranu Miloševiću na svečanosti su uručene povelje za zasluge i izuzetan doprinos razvoju Univerziteta.


  Akademiji su prisustvovali i ministar za naučnotehnološki razoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić i drugi ministri u Vladi Srpske, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković te brojne ličnosti iz javnog, naučnog i društvenog života Banjaluke i Srpske.


  8. novembar 2022. godine

  Služba za odnose sa javnošću


  Govor rektora

  Preuzmite govor rektora OVDE