UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH I PANEVROPSKI UNIVERZITET “APEIRON” OZVANIČILI NASTAVAK VIŠEGODIŠNJE SARADNJE

uio_apeiron_potpis_ugovora_06_10_2021

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH I PANEVROPSKI UNIVERZITET “APEIRON” OZVANIČILI NASTAVAK VIŠEGODIŠNJE SARADNJE


Direktor UIO BiH dr Miro Džakula i rektor Univerziteta „Apeiron“ prof.dr Sanel Jakupović dogovorili nastavak studentske prakse i provođenje zajedničkih programa edukacije za privrednike, poreske i carinske službenike i špeditere


Banja Luka, 06.10.2021.


U Banjoj Luci je 6.oktobra 2021.godine ozvaničen nastavak višegodišnje saradnje Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i Panevropskog univerziteta „Apeiron“ iz Banja Luke, potpisivanjem aneksa ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između dvije ustanove.


Direktor UIO BiH dr Miro Džakula i rektor Univerziteta „Apeiron“ prof.dr Sanel Jakupović, zajedno sa svojim saradnicima, dogovorili su nastavak studentske prakse i provođenje zajedničkih programa edukacije za privrednike, poreske i carinske službenike i špeditere.


Univerzitet „Apeiron“ je veliki promoter i zagovornik saradnje sa javnim i privrednim ustanovama u kojima naši studenti obavljaju praktični dio nastavnog programa. Trenutno imamo preko 50 javnih ustanova i privrednih organizacija u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini sa kojima imamo potpisane ugovore za obavljanje studentske prakse. Ovom prilikom želim da zahvalim menadžmentu Uprave za indirektno oporezivanje BiH na čelu sa direktorom Džakulom koji su prepoznali važnost obrazovanja i edukacije, te budućim mladim stručnjacima, studentima Univerziteta „Apeiron“, omogućili obavljanje prijeko potrebne prakse u najvažnijoj fiskalnoj ustanovi u državi, izjavio je rektor Panevropskog univerziteta „Apeiron“ prof.dr Sanel Jakupović.


Direktor Uprave za indirektno oporezivanje BiH dr Miro Džakula je izrazio spremnost da se u što skorije vrijeme na nivou stručnih službi Uprave i Univerziteta „Apeiron“ sistemski definišu prioritetne potrebe za provođenje zajedničkih programa edukacije za privrednike, špeditere, poreske i carinske službenike, za koju svrhu je izdao potrebne naloge službama UIO.


***

Služba za odnose sa javnošću

Panevropskog univerziteta “APEIRON” Banja Luka