Office 365

Studenti, nastavnici i administrativno osoblje mogu da koriste sve aplikacije iz Microsoft Office 365 paketa čime je omogućeno besplatno korišćenje Microsoft e-maila servisa, uređivanje i pohrana dokumenata na mreži, mogućnost održavanja web-konferencija i dijeljenja dokumenata, što je dodatno intenziviralo komunikaciju i povećalo produktivnost akademskog procesa.

Office 365 paket uključuje:

  1. Outlook - studentska mejl adresa sa dodatnim pogodnostima
  2. Office aplikacije (Word, Excel, PowerPoint, OneNote)
  3. Web servisi (OneDrive, Teams, SharePoint i mnogi drugi)
  4. Skype za biznis

Outlook

Outlook predstavlja servis za slanje mejlova i sastavni je dio Office 365 paketa koju nudi kompanija Microsoft, organizaciju zadataka, kalendar i organizacija kontakta. Outlook predstavlja paket koji uključuje Outlook mejl, Outlook kalendar, Outlook ljudi i Outlook zadaci. Univerzitet ima dugogodičnju saradnju sa kompanije Microsoft i iz tog razloga studenti od univerziteta dobijaju studentski mejl pomoću kojeg imaju dodatne pogodnosti na internetu. Veliki broj servisa nudi besplatne usluge studentima, neke od tih servisa možete pogledati ovdje

Office aplikacije

Pretplata Microsofta koju univerzitet besplatno nudi studentima uključuje paket Office aplikacija (Word, Excel, PowerPoint i OneNote). Ovaj paket je dostupan studentima na web aplikaciji, a studenti takođe imaju mogućnost preuzimanja tih aplikacija za Windows operativni sistem za 5 različitih uređaja.

Cloud servisi

Office 365 uključuje servise koji su hostovani na Microsoftovom serveru (oblaku). Neki od tih servisa uključuju i OneDrive od 1TB (terabajt) za skladištenje podataka, SharePoint aplikacija koja omogućava dijeljenje fajlova između kontakta.

Microsoft Teams

Microsoft Teams je aplikacija u sastavu Microsoftovog paketa koju univerzitet intenzivno koristi za obavljanje online konsultacija. Unutar ove aplikacije postoje timovi za sve fakultete unutar kojih se nalaze predmeti gdje profesori obavljaju konsultacije sa studentima.

NOVOSTI

Preuzmi brucoški vodič za akademsku 2021/22

Odaberi svoje zanimanje za budućnost.